Värdsfred kanske bättre än mysdress…

Klädesplagget på allas läppar under 2008 var One Piece. En mysoverall sydd i ett helt stycke och som utvecklats av tre unga norrmän året före. One Piece för barn blev extremt populärt och snart började både barn och ungdomar och självklart även då föräldrar söka efter mysdräkten på internet. Men helt enkelt var det inte att hitta om man inte har en perfekt stavning på sin engelska.

När de skulle söka efter mysplagget med det engelska namnet kunde stavningarna bli lite olika och missförstånden många. Numera är det lite enklare eftersom rätt förslag dyker upp ganska snabbt i sökrutan, men så var det inte i begynnelsen och då kanske det blev något av dessa:

One Peace – Det är inte stor skillnad i uttalet och visst vore det coolt med ett klädmärke som syftar på fred på jorden. En enda stor fred ”One Peace” vore underbart men det var inte freden de sökte efter utan klädesplagget.

One Peas – Att gå in i en affär och säga att man vill ha One Peas kanske går bra – om man är i en grönsaksaffär. För det expeditet kommer att plocka fram är en ärta. Varken mer eller mindre.

One pieces – Möjligtvis ett klädesplagg för de ambivalenta. Pieces betyder delar medan One betyder en. En delar blir ett plagg som är i en del fast flera delar….

One pees – En nackdel med jumpsuits (vilket är klädkategorin som One Piece faller inom) är att det krävs en hel del avklädning för att kunna kissa. Man kissar helst så få gånger per dag, helst bara en dvs One Pees. Ordet betyder nämligen En Kissar. Inte helt rätt kanske.

One Pies – De är mycket goda och kan ätas både varma och kalla. Pajer alltså. De som söker efter Pies på internet kommer få upp en rad med goda recept på pajer. Men någon mysdräkt kommer de knappast att hitta.

De som istället valde att söka efter jumpsuites hade det lite lättare. Men visst förekom det roliga felstavningar där också.

Jumpsuite – En hoppsvit borde vara trevligt att bo i om något hotell erbjuder det. Perfekt för småbarnfamiljer. När de är där kan de låta sina barn hoppa omkring i denna jumpsuite i sina jumpsuits.

Om du är ute efter klädesplagget så är det jumpsuit eller One Piece som gäller 🙂

Publicerat i Jumpsuit. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.