Jumpsuiten som skapade stora nyhetsrubriker

När den europeiska premiären av vampyrfilmen Twilight hölls under hösten 2012 var det många som tittade en extra gång när Kristen Stewart äntrade den röda mattan. Hennes jumpsuit var något utöver det vanliga och självklart var både skvallerpress, modepress och nöjespressen snabbt framme med kamerorna.

Vad var det då som var så speciellt?

En klassisk jumpsuit är en överdel och underdel i ett och kan ibland ha ett mönster på en bakgrund av ett enfärgat tyg. Men i detta fall hade Kristen behållit mönstret men tagit bort bakgrunden. I alla fall på överdelen som endast bestod av ett mönster som slingrade sig omkring med mer eller mindre täta mönster beroende på vilka delar hon ville visa mer eller mindre av för pressen.  I ryggen var plagget i stort sett öppet och satt ihop högst upp vid skuldrorna. Däremot valde hon att ha heltäckande färg på plagget på byxornas baksida.

Precis som det ska vara

Jumpsuit är ett namn som egentligen täcker två helt olika slags klädesplagg. Många förknippar det främst med en mjuk mysoverall som blev på modet 2008. Den är varm och heltäckande samt har oftast huva och magficka. Men jumpsuit kan lika gärna vara ett kvinnligt sommarplagg som både ska vara luftigt och lätt att bära. Då ofta kallad playsuit, med tanke på hur Kristens jumpsuit såg ut passar den i alla fall in på den beskrivningen.

Kristen Stewart in a black see-through jumpsuit

Photo by Tim Whitby/Getty Images

Det är ju svårt att hitta ett luftigare plagg. Däremot finns det risk att just denna jumpsuit kan vara något svår att bära eftersom den helst inte ska hamna snett. De speciellt anpassade mönstren som ska täcka vissa specifika delar kan då missta sin funktion. Men med tejp brukar även sådant gå att ordna men då är den knappast bekvämt längre…

Flipp eller flopp? Det beror nog på vad man bedömer. De som vill se mycket av den snygga Kristen röstar nog flipp.

Publicerat i Jumpsuit. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.