En fiktiv berättelse om historian bakom One Piece

Med viss reservation för detaljerna presenterar vi här berättelsen om hur originalet dvs One Piece en gång utvecklades. Det var alltså inte exakt så här det gick till men till viss del är det sant. Deras egna historia går att läsa om på hemsidan onepiece.se

Det är en tidig söndagmorgon och de tre vännerna Henrik, Knut och Thomas bestämmer sig för att hänga hemma hos Thomas. Lördagen hade blivit lite väl sen, lite väl energifull och lite väl vätskefull. När de slagit sig ner i soffan och fåtöljerna tittar Knut på Thomas och utbrister:

–          Men dra upp brallorna Thomas. Din ölmage hänger ju ut!

Att denna kommentar skulle vara öppningen för att grabbarna drygt ett år senare skulle göra sig en stor förmögenhet på förväxta mysdressar var det ännu inte någon som kunde drömma om. Thomas drog upp brallorna men muttrade att han hatade den åtsittande mudden som höll upp dem och kontrar mot Knut:

–          Ge mig ett par hängslen så lovar jag att hålla upp byxorna på plats. Du har ju obekväma jeans bara för att du kan ha skärp som håller byxorna uppe. Annars hade din mage varit lika synligt snygg som min.

Diskussionen spårar snabbt ur inom ämnet ”hur håller man byxorna uppe på ett bekvämt sätt”. Idéerna är lika många och genomtänkta som de brukar vara en söndagsmorgon efter en blöt lördagkväll. Rep, Spännband, Tvättlina, Säkerhetsnålar och innovativa dragkedjelösningar far förbi innan Henrik till slut öppnar munnen. I det här gänget är det han som sällan pratar men när han väll gör det så är det genomtänkt – i motsats mot de andra två.

–          Vad är problemet? Sy ihop byxorna med tröjan så åker de aldrig ner. Ge mig en nål så gör jag det på en kvart. Men jag tar grymt betalt för det. Konsult – det kostar det.

Men Henrik är snabb att såga idén.

–          Skitsmart. I alla fall om man bara vill ta på sig kläderna en enda gång. För hur har du tänkt att man ska få av sig kläderna sen då?

Svaret kommer blixtsnabbt precis som att Henrik visste att motfrågan skulle komma.

–          Dragkedja. På framsidan – för det är svårt att nå själv till ryggen. Snyggt kommer det inte att bli, men bekvämt till tusen.

Eftersom de inte visste vad framtiden skulle ge visste de inte vid detta tillfälle hur fel Henrik för en gång skull hade. Bekvämt blev det men även snyggt. Inte på första testplagget kanske men efter att de utvecklat det vidare till något som liknade dagens jumpsuits blev det både snyggt och bekvämt. Men som sagt, det var inget som grabbarna visste något om då.

Med de galna idéerna från Knut och Tomas samt de tekniska lösningarna från Henrik kunde grabbarna lansera sitt första plagg, en One Piece, för första gången 2007. De utvecklade vidare och sålde till vänner och bekanta. Troligtvis hade framgångssagan fått ett slut där om inte diskussionerna om One Piece tagit fart på facebook och andra medier under 2008.

Plötsligt stack försäljningen upp i höjden och jumpsuit var ett plagg som alla diskuterade.

Det bästa av allt, ingen behövde se Thomas ölmage mer, grabbarna kunde sluta använda de obekväma jeansen, Henrik tjänade riktigt bra på sitt konsultande (även de andra fick sin del) och han hade bevisligen fel en gång – något han ofta fått äta upp sedan dess.

Publicerat i Jumpsuit. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.